Recupel on Tour doet Opwijk aan

Op zaterdag 10 mei (van 9 tot 13 uur) kan je op het Kerkplein in Opwijk terecht met alle afgedankte elektrische apparaten. Recupel on Tour is een initiatief is van Recupel, de verschillende afvalintercommunales en De Kringwinkels. De bedoeling is apparaten die nog werken of kunnen hersteld worden te hergebruiken. De andere worden op een professionele manier ontmanteld. Deze toestellen bevatten immers veel nuttige grondstoffen die na verwerking herbruikbaar zijn.

Je kan er terecht met allerlei huishoudapparaten, grote en kleine, TV- en audio, computers en toebehoren maar ook kleinere spullen als gsm’s, laders, zakrekenmachines en afstandsbedieningen. Je hoeft zelfs niet te betalen om je spullen achter te laten want bij een aankoop van een nieuw elektrisch toestel betaalt elke consument een recupelbijdrage.