10de po√ęziewedstrijd VTB Opwijk

Vrijdagavond werden in de schuur van het CC Hof Ten Hemelrijk de po√ęzieprijzen van VTB Opwijk uitgereikt. Met 622 inzendingen, waarvan 80 % uit Opwijk, mocht ook deze editie op de belangstelling van de taalminnende jongeren en minder jongeren rekenen.

IMG_5818De ingezonden gedichten werden in vijf categorie√ęn, naar gelang van de leetijd van de dichter of dichteres, ingedeeld. In de eerste categorie (geboortejaar 2004-2006) ging de eerst prijs naar Koen Schnitker uit Nederland.

In de categorie 2002-2003 ging het goud naar Eline Van Nieuwenhove uit Opwijk. In de categorie 1999-2001 was het hoogste schavotje voor Laura Torton uit Lebbeke. Thoma Van Moorter uit Baardegem won in de categorie 2005-1998. Bij de volwassenen tenslotte ging de eerste prijs naar Marc Bungeneers uit Ekeren.

Eén van de vele ontroerende momenten was het voorlezen van het gedichte van de oudste deelnemer: Ludo Cooman uit Sint-Niklaas. Hij is 87. Hij liet zijn gedicht door een gezellin voorlezen maar stond wel mee op het podium.