Merchtem wil hangjongeren aanpakken

Het Merchtems gemeentebestuur wil werk maken van het beteugelen van ‘hangjongeren’ die vandalisme plegen of drugs gebruiken. In samenwerking met de politiezone AMOW en de secundaire scholen van Merchtem wordt aan alle ouders een brief bezorgd waarin het probleem wordt aangekaart.

De brief roept ouders op om met hun kinderen te praten en interesse te tonen voor hun bezigheden tijdens hun vrije tijd. De brief wijst erop dat de problemen zich vooral voordoen in de periodes waarin de ouders (nog) niet thuis zijn.

Op www.druglijn.be kunnen zowel jongeren als hun ouders interessante informatie krijgen over druggebruik. De brief wordt maandag aan alle ouders bezorgd.

Foto enkel illustratief.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be