OCMW Opwijk huldigt vrijwilligers en organiseert Dag van de Zorg

In de pas tot ‘Satijn’ omgedoopte cafetaria van het WZC De Oase zette het OCMW zijn vrijwilligers in de bloemetjes. Zo’n 60 vrijwilligers droegen vorig jaar hun steentje bij. In het totaal werden zo’n 7.000 werkuren gepresteerd met aanvullende en ondersteunende taken.

Na toespraken van OCMW-voorzitter Patrick De Smedt en Oase-directeur Geert Geeroms werd de vrijwilligers een maaltijd aangeboden in de polyvalente zaal Aurelia.

Zowel Satijn als Aurelia zijn vlindernamen die passen bij de nieuwe serviceflats De Vlindertuin.

Dag van de Zorg

Op zondag 16 maart organiseert het OCMW van Opwijk ‘De Dag van de Zorg’. Vanaf 14 uur zijn er een heleboel activiteiten in en om WZC De Oase en de nieuwe serviceflats De Vlindertuin.

Je kan om 14.30 uur genieten van een concert van de K.H. De Volherding. Een uurtje later is er een modeshow van ’t Kapstokske, gevolgd door optredens van de Dames van De Oase en het kinderkoor Allegria. Daarnaast is er show met William.

Ondertussen is er ook kinderanimatie en kan je genieten van een hapje en een drankje. Tijdens de Vrijwilligersbeurs kan je de standjes van zo’n dertig verenigingen bezoeken.