Geen finaleweek voor Opwijk in Slimste Gemeente (+ foto's)

Opwijk is niet kunnen doorstoten tot de finaleweek van De Slimste Gemeente, de quiz op VIER.

In de weekfinale tegen Westerlo en Oostrozebeke mocht de ploeg van burgemeester Albert Beerens (Open VLD), schoondochter Leslie Dehauwere en Bart Smet wel de finale spelen, maar daarin bleek Oostrozebeke toch nog een maatje sterker.

In de Opwijkse vraagjes had Beerens geen last met het verklaren van een ‘flamakker’, een vraagje dat door cafébazin Wendy van De Kleine Deugd werd gesteld, maar hij vergiste zich van naam toen de winnaar – de Molenbeekstraat – van de onlangs gehouden quiz ‘de slimste straat van Opwijk’ werd gevraagd.

Bij de straatinterviews viel ook nog eens de naam van Poep, verwijzend naar de toenmalige winkel en cinema Elite van ‘Jef Poep’ in de Marktstraat en nu nog steeds de volkse benaming voor de Spar-winkel in de Fabriekstraat, uitgebaat door de zoon.