Molenbeekstraat is slimste straat van Opwijk

De Molenbeekstraat, een zijstraat van de Klei, is de ‘Slimste straat van Opwijk’. Die titel kregen ze na winst in de gelijknamige quiz georganiseerd door VTB-Opwijk.

De Molenbeekstraat is één van de rustigste straten van de gemeente. Vroeger woonden er slechts vijf families. Vandaag zijn het vaak nog de kinderen en kleinkinderen die er wonen.

De quiz was een fijne mix van algemene kennis vragen, film, muziek, sport, proevertjes, vragen over Opwijk en praktische proeven die door alle ‘straatburgemeesters’ tot een goed einde moesten gebracht worden.

De winnende ploeg bestond uit: An Lissens, Kristien Van Buggenhout, Hubert Vanderstappen, Floris Vandenbroeck en Els Van Buggenhout. De straat kreeg uit handen van schepen Jan Couck en emeentesecretaris Biesemans een straatnaambord met het opschrift ‘Slimste straat van Opwijk’

Bij de overwinning hoorde ook een cheque van VTB Kultuur.