Plaatsgebrek in Opwijkse scholen

De opzegging van de huurovereenkomst tussen kinderdagverblijf De Blokkendoos en basisschool De Leertrommel gaf het reeds aan: er zijn meer leerlingen in Opwijk dan veel scholen aankunnen. Dat is het gevolg van het stijgen van de bevolking van 12.000 naar 14.000 op relatief korte termijn.

Burgemeester Albert Beerens wil bij Vlaams Minister Smet aankloppen voor meer geld voor de Opwijkse scholen.

Daarbij komen de drie netten (vrij onderwijs, gemeentelijk onderwijs en gemeenschapsonderwijs) in aanmerking. Het gemeentebestuur zat al aan tafel met de directies uit de verschillende netten.

Ook in de buitenschoolse opvang stelt zich hetzelfde probleem. Het gemeentebestuur wil dit opvangen door de onteigening van de voormalige notariswoning in de Schoolstraat. Al stuurt het gemeentebestuur aan op een minnelijke schikking wat de verwerving aanzienlijk zou kunnen versnellen.