Ninove neemt academies Liedekerke en Roosdaal over

De gemeentebesturen van Roosdaal, Liedekerke en Ninove bereikten dinsdagavond een akkoord over de overdracht van de filialen Liedekerke en Roosdaal van de Kunstenacademie August De Boeck Asse naar de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Ninove.

De overheveling gaat in op 1 september 2014. De drie gemeenteraden moeten de overstap wel nog goedkeuren.

‘De samenwerking tussen de gemeentebesturen van Liedekerke en Roosdaal en de directie van de Kunstenacademie Asse verliep de laatste jaren niet optimaal’, zeggen de bevoegde schepenen Katia Segers (Liedekerke) en Wim Goossens (Roosdaal).

‘Hoe langer hoe meer opleidingen konden niet meer afgewerkt worden in de filialen van Liedekerke en Roosdaal. Sommige studierichtingen werden niet meer ingericht in de filialen, waardoor leerlingen zich dienden te verplaatsen naar Asse.’

De overdracht van beide filialen naar de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Ninove biedt voor de leerlingen die les volgen in Liedekerke of Roosdaal enkel en alleen voordelen, aldus de schepenen.

‘Leerlingen uit Liedekerke en Roosdaal zullen niet meer verplicht worden om voor bepaalde cursussen de verplaatsing naar Asse te maken, wat problematisch is omwille van afstand, het drukke verkeer en het gebrekkige openbare vervoer.’

Evenwichtige spreiding

De Stedelijke Academie Ninove werkt samen met de drie besturen momenteel een ‘evenwichtige geografische spreiding van het lessenaanbod’ uit over het grondgebied van Liedekerke, Roosdaal en Ninove, zodat de verplaatsingen tot een minimum kunnen worden beperkt en het aanbod van studierichtingen optimaal wordt in alle afdelingen.

De filialen in Liedekerke en Roosdaal blijven waar ze zijn en ook administratief wijzigt niets voor de leerlingen. ‘Er wordt integendeel gestreefd naar een uitbreiding van het lessenpakket in Liedekerke en Roosdaal’, aldus Goossens en Segers. 

Topartikels bij Goeiedag.be