Provincieraadslid Rita Malfroy (62) overleden

In Asse overleed dinsdagavond N-VA-provincieraadslid Rita Malfroy op amper 62-jarige leeftijd. Zij was de echtgenote van gemeenteraadslid en oud-schepen Etienne Keymolen (N-VA).

In 2012 haalde ze in het district Halle een van de zes zetels van N-VA op de provincieraadslijst. Rita Malfroy, afkomstig uit Wetteren en de dochter van een rijkswachtkolonel, was verpleegster in het OLV-ziekenhuis in Aalst. Ze was sinds twee jaar met pensioen.

‘We leerden elkaar zeven jaar geleden kennen tijdens een wandeling’, zegt Etienne Keymolen, die veertien jaar geleden al zijn eerste echtgenote Magda Heylens verloor.

‘Tien maand later zijn we getrouwd. Ze was heel sociaal ingesteld en had een uitgesproken liefde voor natuur en bloemen. Ze nam hier in Asse het initiatief om een afdeling van de Vlaamse Actieve Senioren op te richten. Ook als provincieraadslid volgde ze de dossiers met volle overgave. Ze deed dat heel graag.’

Malfroy kreeg in april vorig jaar te horen dat ze darmkanker had. De behandeling leek eerst aan te slaan, maar net voor Kerstmis kreeg ze het zware verdict te horen.

De laatste week ging haar toestand snel achteruit en ze overleed dinsdagavond op haar wens thuis in familiekring.

De begrafenisplechtigheid heeft plaats op vrijdag 24 januari om 10.30 uur in de Sint-Martinuskerk in Asse.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk