Architectuurprijs voor Opwijkse woning

De woning van Willem van Aelten en Tine Oosterlinck in het centrum van Opwijk kreeg de provinciale architectuurprijs van de provincie Vlaams-Brabant.

Willem (zelfstandig adviseur in de financiële sector) en Tine (kinderpsychiater) kochten de woning naast de lokalen van de CM (Singel 24) reeds in 2004. Wat volgde was een lang proces van ontwerpen en die ontwerpen weer aanpassen.

website prijs architectuur 1In 2007 werden de eigenlijke verbouwingswerken aangevat. Drie jaar later was de metamorfose van het gebouw een feit. Architect Marie José Van Hee werkte met een kleine ploeg medewerkers aan de realisatie van een patiowoning die, gezien de inplanting, een atypische architectuur meekreeg.

Het gezin Van Aelten heeft drie kinderen en in de woning moest een praktijkruimte voor mama Tine worden voorzien.

Vorige zaterdag konden belangstellenden een blik werpen achter de muren van het gebouw. Vanop de binnenkoer werd een bezoek gebracht aan de benedenverdieping met een ingesloten tuinpartij en een ruimere open tuin achter het kunstig ontworpen gebouw.

Ook de meubelpartijen werden speciaal voor de woning ontworpen.

Nieuwsbrief
Je zou ook interesse kunnen hebben in...