Katholieke scholen worden Hartencollege

Vanaf 1 september gaan alle katholieke scholen van Groot-Ninove verder onder de benaming ‚ÄėHartencollege‚Äô. ‚ÄúDe nieuwe naam zorgt voor eenheid, verbondenheid en versterking tussen de verschillende scholen‚ÄĚ.

Sinds 1 januari 2018 hebben de schoolbesturen van de vrije basisscholen van Aspelare, Meerbeke en Okegem besloten om samen te smelten met het schoolbestuur van de basis- en secundaire scholen van Sint-Joris, het Sint-Aloysiuscollege en Heilige Harten  onder de vzw IKORN. Door de samenwerking worden de ontplooiings- en ontwikkelingskansen van de leerlingen gemaximaliseerd en kunnen de directies zich optimaal toeleggen op hun onderwijsbeleid en pedagogische projecten.

Recentelijk is er ook de vernieuwing van het secundair onderwijs van het Sint-Aloysiuscollege en Heilige Harten Secundair met als doel een volledig aanbod aan de leerlingen aan te bieden. Alles wordt in het werk gesteld om de jongvolwassene optimaal te helpen bij het ontwikkelen van zijn of haar talenten en bij de voorbereiding op het latere professionele leven.

‚ÄúWe willen door deze eenheid van katholieke scholen op een herkenbare manier over de scholen heen communiceren‚ÄĚ aldus Marc De Rijck, voorzitter van het schoolbestuur IKORN vzw. ‚ÄúHet is onze ambitie om samen met alle medewerkers traditiegetrouw en degelijk onderwijs te brengen gekenmerkt door kwaliteit met een hart voor de jeugd van regio Ninove. Vertrekkend vanuit onze missie begeleiden we elke kleuter tot jongvolwassene bij het opgroeien tot respectvolle en weerbare jongeren met een eigen identiteit.‚ÄĚ

Topartikels editie Ninove-Dender