Politieke situatie muurvast

De onderhandelingen tussen Open VLD, Samen en N-VA hebben tot niets geleid. Open VLD gooit de handdoek nadat N-VA niet bereid bleek om te praten. N-VA kiest resoluut voor zes jaar in de oppositie zodat er geen stabiele kan gevormd worden met de drie partijen. Ook Vlaams Belang (dat met 40% net geen meerderheid haalde) vindt geen coalitiepartners. De situatie zit dus muurvast. Tania De Jonge (Open VLD) houdt het voor bekeken als burgemeester en zoekt een andere uitdaging. Open VLD zal ook geen verdere stappen meer zetten.

De Jonge had gehoopt om met haar eigen partij, Samen en N-VA een sterk bestuursakkoord te kunnen maken maar N-VA bleek niet bereid tot een gesprek. Hoe het nu verder moet is koffiedik kijken. Mogelijk wordt half januari toch een schepencollege aangesteld via een geheime stemming. Wat de uitkomst hiervan zal zijn, is een groot vraagteken. Mogelijk komt er dan toch een college met schepenen van Forza Ninove maar verrassingen zijn niet uitgesloten. En ook de onbestuurbaarheid loert om het hoekje.

Topartikels editie Ninove-Dender