NINOVE : Forza botst op een ‘neen’ van De Wever

De kans dat N-VA in Ninove een bestuursmeerderheid vormt met Forza Ninove, de grote winnaar van zondag, lijkt in rook opgegaan nu Bart De Wever het doorbreken van het ‘cordon sanitaire’ in Ninove niet ziet zitten. Een misplaatste ‘racistische’ foto geplaatst door Forza kopman Guy D’haeseleer doet Forza nu de das om. Ook een paar gestrekte armen op het overwinningsfeest trokken de aandacht van de pers.

D’haeseleer is al 19 jaar parlementslid voor Vlaams Belang en heel populair in Ninove. Zondag haalde hij nog 8173 voorkeurstemmen. Open VLD lijkt nu aan zet (met uittredend burgemeester Tania De Jonge) om met SAMEN en N-VA een meerderheid te vormen. De grote vraag is of zij de groei van extreem rechts kunnen indijken.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...