Ninoofse Catherine De Bolle is hoofd van Europol

Catherine de Bolle werd aangesteld tot nieuwe baas van Europol. Dat Belgi√ę aan het lobbyen was om Catherine aan het roer van de Europese politie te brengen, was bekend. Nu blijkt het lobbywerk ook zijn vruchten af te werpen. De voormalige korpschef van de Ninoofse politie haalde het topambt binnen.

Catherine De Bolle wou haar carrière bij de Rijkswacht. Nadat haar kandidatuur afgewezen werd omdat ze 4 cm te klein was, ging ze rechten studeren aan de RU Gent. Nadat de regels voor lichaamslengte gewijzigd werden, kan De Bolle toch nog rijkswachter worden. Met het afschaffen van de Rijswacht komt De Bolle bij de lokale politie terecht. In haar thuisstad Ninove wordt ze korpschef.

In 2012 wordt ze topvrouw van de federale politie. Ze staat nu aan het hoofd van een veiligheidskorps met 12.000 medewerkers. In 2017 krijgt ze een tweede mandaat nadat ze in 2015 werd verkozen tot Overheidsmanager van het Jaar. In datzelfde jaar wordt ze de eerste Belgische vertegenwoordiger in het uitvoerend comité van Interpol.

Vandaag haalt ze dus de absolute top van de Europese politie: hoofd van Europol.

Topartikels editie Ninove-Dender