Leerlingenraad Heilige Harten Secundair schenkt opbrengst warmste nacht aan YOCEVIM

Met de Warmste Week sloot Studio Brussel Music for Life 2016 af. Met gemiddeld 20 acties per Vlaamse gemeente werden ruim 1.300 goede doelen gesteund. Goed voor een nieuw recordbedrag van 7.802.913 euro. De leerlingenraad van Heilige Harten Secundair in Ninove zette zich samen met oud-leerlingen in voor YOCEVIM, wat staat voor Youth, Orphan, Care, Education, Vlaanderen In Malawi.

Vzw YOCEVIM wil de plaatselijke bevolking van negen dorpen in Malawi ondersteunen door hen mogelijkheden te geven om hun intellectuele ontwikkeling te verhogen.  Hun project biedt hulp aan een kleuterschool, een meisjesvoetbalploeg en een jeugdcentrum. Ze zorgen ervoor dat 200 kleuters onderwijs en een evenwichtige maaltijd krijgen, ze geven meisjes de kans om zich op sportief vlak te ontwikkelen en ze trachten jongeren uitzicht te geven op een mooie toekomst.

Tijdens de nacht van donderdag 22 december op vrijdag 23 december organiseerden de deelnemers heel wat activiteiten om geld in te zamelen. Na deze marathon en een stevig zelfgemaakt ontbijt, startten de leerlingen de laatste schooldag van 2016 met een misviering bij de Zusters der Heilige Harten. Daarna volgde er nog een halve lesdag. Nadien trokken ze samen met hun begeleiders naar De Schorre in Boom waar ze live bekend maakten dat ze 3078,80 euro hadden opgehaald dat ze met plezier aan YOCEVIM schenken.

Topartikels editie Ninove-Dender