Regionaal bedrijventerrein Ter Groeninge moet ontwikkelingsmogelijkheden bieden voor een 30-tal bedrijven.

Ninove gaat voluit voor een duurzaam bedrijventerrein.  Het regionaal bedrijventerrein Ter Groeninge, ten noorden van de Aalstersesteenweg, biedt ontwikkelingsmogelijkheden voor een 30-tal bedrijven.

Schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD) benadrukt dat het nieuwe industrieterrein een boost zal geven aan de Ninoofse economie: “Niet alleen zullen zonevreemde bedrijven rechtszekerheid kunnen verwerven binnen dit project, er zal ook plaats zijn voor nieuwe initiatieven of voor bedrijven die momenteel op hun huidige locatie niet ten volle tot ontwikkeling kunnen komen.”

Volgens Henri Evenepoel (Open VLD), schepen van Openbare Werken, is een degelijke ontsluiting een belangrijk aandachtspunt binnen het project: “De stad heeft van meet af aan een rechtstreekse aftakking op de Expresweg bepleit. Op elk overleg met AWV is die optie ter sprake gekomen, steeds met een negatieve uitkomst omdat het gewest geen bijkomende aansluitingen op primaire wegen toelaat. Minister Weyts heeft die visie recent nog maar eens bevestigd en dus moeten er andere pistes bewandeld worden.”

Burgemeester De Jonge benadrukt dat het stadsbestuur er alles aan doet om vaart te zetten achter dit project. De roep van Forza-raadslid Guy D’haeseleer naar overleg noemt De Jonge achterhaald. “Zoals de minister in zijn antwoord op D’haeseleers vraag zelf aangeeft zijn er al meerdere overlegmomenten geweest. Vorige week was er nog een vergadering met alle betrokken actoren – ook met de gewestelijke wegbeheerder – waar de ontsluiting besproken werd. Ook over de piste om via een extra aansluiting op de Okegembaan de druk op het kruispunt Den Doorn te verlichten werd overlegd om de pro’s en contra’s af te wegen,” vertelt De Jonge, “Maar zoals gewoonlijk is D’Haeseleer heel goed in het formuleren van kritiek, maar niet in het formuleren van oplossingen.”

Topartikels editie Ninove-Dender