Lieferinge installeert als eerste deelgemeente een officiële dorpsraad

Lieferinge, ook wel eens het ‘dorpste’ dorp van de 11 Ninoofse deelgemeenten genoemd, heeft de primeur om als eerste over een officiële dorpsraad te kunnen beschikken. In aanwezigheid van burgemeester Tania De Jonge werd op woensdag 26 oktober in buurthuis De Kasseide de convenant tussen de stad en de dorpsraad ondertekend.

Stad Ninove maakt het voor Lieferinge zo mogelijk om structureel en interactief deel te nemen aan het beleid en hoopt dat andere deelgemeenten dit burgerinitiatief zullen volgen. Concreet kan de stad, voor projecten waar Lieferinge betrokken partij is, de Dorpsraad om advies vragen maar is het voortaan ook mogelijk om vanuit het dorp ideeën aan te brengen met betrekking tot veiligheid, mobiliteit, leefbaarheid,…

Bij de oprichting op 7 juli 2016 engageerden acht Lieferingenaren zich als lid van de Dorpsraad. Mits het onderschrijven van het huishoudelijk reglement, kan elke inwoner van Lieferinge lid worden. Wouter Vande Winkel, schepen van Communicatie (Sp.a-Groen), en communicatieambtenaar Nele Anthoons vertegenwoordigen het stadsbestuur. De vergaderingen zijn openbaar en kunnen door iedereen bijgewoond worden. Men hoeft geen lid te zijn van de Dorpsraad om voorstellen van algemeen belang aan te brengen of vragen te stellen. Contact: DRLieferinge@gmail.com of onder gesloten omslag, gericht aan de Dorpsraad, in de brievenbus van het buurthuis (Kasseide 42 in Lieferinge).

Topartikels editie Ninove-Dender