Ninove zet beste beentje voor tijdens Autovrije Zondag

Op 43 plaatsen in Vlaanderen vindt of vond een autovrije zondag plaats met heel leuke activiteiten tot in de kleinste gemeente van Vlaanderen. Leuven beet dit jaar de spits af op 28 augustus. Op 11 september volgden Temse, Landen en Hasselt. Op zondag 18 september, tijdens de Week van de Mobiliteit , zullen er verspreid over heel Vlaanderen autovrije zones zijn in grote steden en kleine gemeenten. Opwijk sluit op 25 september het seizoen af. Vijf gemeenten doen dit jaar voor het eerst mee: Rotselaar, Vorselaar, Lochristi, Bilzen en Opwijk. Acht organisaties zijn van plan om in Wetteren, Deinze, Ninove, Beveren, Brugge, Geraardsbergen, Gent en Mechelen hun beste beentje voor te zetten.

“Tal van stadsdiensten, verenigingen en externe organisaties hebben in de loop der jaren hun karretje aan autovrije zondag vastgemaakt en dat maakt van onze autovrije zondag toch een uniek concept in Vlaanderen,” vertelt een tevreden schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (SP.A-Groen), “In Ninove is autovrije zondag uitgegroeid tot een waar massa-evenement, als het weer mee wil natuurlijk. De stad zelf promoot actief het fietsen met de toekomstige verhuur van individuele fietskluizen en wil ook (nog) meer senioren de elektrische fiets op. Het gebruik van de elektrische fiets zit al enorm in de lift, maar het groeipotentieel is nog heel groot. Om die reden organiseren we om 13.30 uur en 15.30 uur twee sessies waar je een korte uitleg krijgt bij de diverse types en kan je die types ook op een gewenningsparcours zelf testen. Inschrijven voor deze sessies kan via mobiliteit@ninove.be of op tel. 054 31 32 82.”

Autovrije zondag zet op zondag 18 september verder in het voetlicht hoe aangenaam het kan zijn om de auto eens thuis te laten, en te voet of per fiets af te zakken naar het centrum van Ninove. Tussendoor kan iedereen genieten van optredens, zich uitleven op de verschillende sportstanden of tijdens ‘Ninove speelstad’ en op adem komen op één van de vele terrasjes.

Praktisch:

  • Het volledige programma vind je op de website van de stad (www.ninove.be), waar je ook de programmafolder kan downloaden met alle praktische info rond de zone die autovrij wordt.
  • Alle activiteiten vinden plaats tussen 13 uur en 18 uur (tenzij anders vermeld)
  • De meeste straten en pleinen in Ninove centrum zullen vanaf 11 uur parkeervrij, en tussen 12 uur en 19 uur verkeersvrij zijn. Dit zijn alle straten en pleinen die binnen de rode afbakeningslijn vallen op het plan in de programmafolder.
  • Auto’s kunnen geparkeerd worden langs de ringwegen (Albertlaan, Aalstersesteenweg, Koning Boudewijnlaan, Brusselsesteenweg, Leopoldlaan, Elisabethlaan) en op volgende parkings: Carrefour, Colruyt, Mallaardparkings, PTI, HH Harten instituut, parking rechtover ’t Vierkant (enkel toegankelijk via Mallaardstraat).
  • Meer info? Dienst communicatie, 054 31 32 25, communicatie@ninove.be, www.weekvandemobiliteit.be
Topartikels editie Ninove-Dender