Programmawijziging derde Parkconcert

Vzw Maspoe, organisator van onder andere de Ninoofse Parkconcerten, laat weten dat er een kleine verandering diende te gebeuren in de programmatie van het derde parkconcert. “Help?”, de tributeband van de Beatles kan op maandagavond 8 augustus niet optreden maar wordt vervangen door Jimmy Colman, finalist van The Voice van Vlaanderen 2016, met live band. “Abba Chique” uit de UK sluit het concert af zoals voorzien met alle ABBA-klassiekers.

De parkconcerten hebben in het verleden al eens de kaart getrokken van de tributebands. Zo kon men al eens AC/DC en Queen op het parkpodium verwelkomen. Of toch tenminste bands die er verdomd hard op leken en klonken. Op de derde avond van de parkconcerten 2016 gaat Maspoe opnieuw volledig voor een tributeband als hoofdgroep.

Vooreerst is het de beurt aan jong opkomend talent van eigen bodem met Alexia. Alexia begeleidt zichzelf op piano en brengt vooral eigenzinnige covers van gekende Engelse en Nederlandstalige nummers. Vorig jaar opende ze de Ninoofse lokale artiestentoer en trad ze ondermeer op in CC De Plombom met Guido Belcanto. Meteen daarna is het de beurt aan de lokale mannen van Wildheart die het stevigere gitaarwerk op u loslaten. Zij knallen de aanwezigen rechtstreeks terug naar de jaren ’80 met hun glamrock en hairmetal. Haal dus die gekrulde pruiken en grote bandana’s maar boven!

Als derde groep stond normaal gezien “Help?”, de Beatles tributeband op het programma. Maar door het grote succes van één van hun bandleden Jimmy Colman in The Voice van Vlaanderen 2016, kon de groep onvoldoende repeteren en dienden ze al hun optredens van 2016 te verschuiven naar 2017. Maar niet getreurd, Jimmy Colman zelf zal echter wel van de partij zijn met zijn live band! Verwacht je aan een spetterende mix van pop, soul, funk en rock: muzikaal gebracht door routiniers in het vak en gezongen door de ontzettend wendbare stem van Jimmy.

Daarna is het de beurt aan “ABBA Chique” die voor dit optreden speciaal de oversteek maakt vanuit de UK. Waterloo, SOS, dancing Queen,… de lijst met hits van Agnetha, Bjorn, Benny en Anni-Frid is te lang om op te noemen en zal vermoedelijk iedereen luidkeels kunnen meebrullen. Het wordt ongetwijfeld een onvergetelijke avond in het park van Ninove.

Het derde parkconcert begint om 18.30 uur, de toegang is gratis. Drank verkrijgbaar aan democratische prijzen.

Topartikels editie Ninove-Dender