Ninove bevraagt inwoners over eenrichting Outer

Na de invoering van het proefproject eenrichtingsverkeer Outerstraat/Bovenhoekstraat in Outer beloofde het stadsbestuur om de situatie snel te evalueren. De inwoners van beide straten werden allemaal persoonlijk aangeschreven, maar ook omwonenden kunnen online hun mening kwijt.

“De bevraging komt er omdat positieve en negatieve reacties na de invoering elkaar min of meer in evenwicht houden. Om die reden willen we de evaluatie van het project objectiveren met een enquête bij de inwoners en omwonenden”, vertelt schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (SP.A-Groen).

“Dat zal ons toelaten veel beter te kunnen inschatten hoe het proefproject concreet gesmaakt of niet gesmaakt wordt door de omwonenden. De reacties die al zijn binnengekomen zijn verdeeld. Zoals gevreesd zorgt het eenrichtingsverkeer ervoor dat er zeker tijdens de spits aangeschoven wordt ter hoogte van de aansluiting van de Outerstraat op de rotonde. Dat zorgt bij veel mensen voor frustratie, maar anderzijds krijgen we even veel reacties van inwoners van de Outerstraat die dit ongemak er graag bij nemen aangezien de straat zelf veel rustiger geworden is.”

Bewoners van de Bovenhoekstraat en de Outerstraat ontvangen de enquête per brief maar kunnen, net als andere inwoners, online deelnemen aan de bevraging via de link www.ninove.be/mobiliteit.

Dit kan tot en met 15 juli.

Topartikels editie Ninove-Dender