De Donderdagen van 14 juli in Franse sfeer

Het gezelschap Les pā€™tits brasĀ scoort momenteel een wereldhit met ā€˜Lā€™Odeur de la Sciureā€™. ā€˜Tripletteā€™ is het kleine en al wat oudere broertje van deze voorstelling, maar ze zit helemaal in dezelfde vintagesfeer.Ā In ā€˜Tripletteā€™ maken we kennis met de circusacrobaten Chouchou, Alfred en Zouzou, gespeeld doorĀ Mathieu Moerenhout, Jan Willem MaesĀ en Amelie Kourim. Het trioĀ herneemt het spektakel waarmee de grootouders van Chouchou in 1937 de wereld hebben rondgetoerd. Hun kunstjes zijn waarlijk adembenemend, maar op technisch vlak loopt er een en ander verkeerd. Maar geen nood: met humor kan je veel mankementen verdoezelen.Ā Deze spectaculaire voorstelling speelt op en rondom een constructie van acht meter hoog en 12 meter breed, op zich al een bezienswaardigheid.

Na ā€˜Tripletteā€™ trakteren De Donderdagen op een ā€˜Bal Musetteā€™. De Gentse zanger-gitarist Derek en accordeonist Rony Verbiest brengen met hun orkest een stukje Parijs naar Ninove. Chansons uit het collectieve geheugen (van Brel, Piaf, Brassens, Salvador, Gainsbourg, ā€¦) passeren de revue, terwijl nostalgische zielen zich kunnen uitleven op de dansvloer (walsjes, foxtrots, slows, tangoā€™s, ā€¦) Een populair ā€˜Bal Musetteā€™ vol Franse klassiekers van de twintigste eeuw.

Praktisch

  • Donderdag 14 juli, Graanmarkt in Ninove
  • 20 uur: Cie Les pā€™tits bras, ā€˜Tripletteā€™
  • 21 uur: Derek & ā€˜Bal Musetteā€™-orkest, ā€˜Bal Musetteā€™
  • De beide voorstellingen zijn gratis.
Topartikels editie Ninove-Dender