Jan De Leeuw nieuwe voorzitter Groen Asse

Groen Asse verkoos Jan De Leeuw tot nieuwe voorzitter. Hij volgt Julie Piessevaux op die actief blijft in het bestuur.

Jan is leraar talen (Frans en Spaans) zowel in het Brusselse secundair onderwijs (Imelda-instituut) als in het volwassenenonderwijs (CVO-Lethas). Als secretaris van de vzw Shalom in Brussel is hij betrokken bij sociale projecten in Brussel en een educatief project in Ecuador.

In Asse is hij werkzaam als catechist in de Sint-Martinusparochie en vervoegde in 2012 de bestuursploeg van Groen Asse. Als vertegenwoordiger van Groen zetelt hij onder andere in de bestuurscommissie van de Kunstenacademie “August De Boeck”.

Sinds vorig jaar is De Leeuw ook regiosecretaris van Groen Pajottenland en lid van het provinciaal partijbestuur.

De nieuwe voorzitter krijgt een mandaat voor drie jaar. Groen Asse wil vooral de nadruk leggen op thema’s als het klimaat, veilig verkeer, een goede verstandhouding in onze samenleving en leefbare wijken.

(De bestuursploeg op de groepsfoto, van links naar rechts: Edward Van Keer, Laurence Claerhout, Julie Piessevaux, Cecile Sillis, Jan De Leeuw, Joost Van Haelst en Raymond Masschelein.)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk