Ninove verwelkomt nieuwe inwoners

Met een ontbijt in Woonzorgcentrum Klateringen gevolgd door een stadswandeling onder leiding van belleman Hans Van Laethem en toerismeconsulent Danny De Saedeleer onthaalde de stad op zondag 29 mei haar nieuwe inwoners. Al wie sinds 15 mei 2015 in groot Ninove woont, werd uitgenodigd. Zo’n 120 van hen maakten kennis met het stadsbestuur. Zowel burgemeester Tania De Jonge als OCMW-voorzitter Lieven Meert beklemtoonden dat de stad met dit initiatief hoopt prikkels uit de delen die uitnodigen om Ninove en haar deelgemeenten te ontdekken.

Het echtpaar Bockstal-Van Cauter, afkomstig uit het Brusselse Watermaal-Bosvoorde, is vastbesloten om daar werk van te maken. Het koppel verliet Brussel en volgde de dochter richting Vlaanderen. Zij kochten enkele maanden geleden een huis in de Halfstraat in Aspelare. “In Brussel kenden wij onze eigen buren niet”, vertelt de nieuwe wortelkrabber. “Mensen zijn hier een stuk vriendelijker. Wat we wel missen is een vlotte verbinding met het openbaar vervoer. We beschikken wel over een auto maar we verplaatsen ons graag met de bus.”

De afsluiter met een hapje en een drankje, voorzien in het stadspark naar aanleiding van de Dag van het Park, werd binnen georganiseerd. Door de slechte weersomstandigheden zag de stad zich verplicht dit evenement te annuleren.

Topartikels editie Ninove-Dender