NKV VES vliegt er in

VES, de 36-koppige carnavalsgroep onder leiding van Dirk Souffriau (N-VA), draagt al 15 jaar het handelsmerk om in de stoet tegen de schenen te stampen van carnavals- en andere instanties. Met hun uitvoering: “Tanja vliegt er in, want Ninof leid oën eer hert”, zal dat dit jaar niet anders zijn al werden de scherpe kantjes weggewerkt.

“We zijn inderdaad een groep die kwistig met peper en zout durft te strooien”, geeft Dirk Souffriau toe. “Iets wat te weinig grote groepen nog doen tegenwoordig en wat ons niet altijd in dank wordt afgenomen. Dit vertaalt zich ook regelmatig in minder goede punten. Met ons thema durven we wel eens de grens af te tasten maar  we houden het wel ludiek. Doordat we vorig jaar als laatste eindigden in de categorie met praalwagen en dit jaar het volgnummer 48 toebedeeld kregen, willen we een klein beetje water in onze wijn doen en een waardige afsluiter zijn van de Roze Zondagstrein. Toen op donderdag 23 juli 2015 de profkoers hier georganiseerd werd, stond onze praalwagen al in de steigers. Het overgrote deel bouwen we zelf, enkel voor de karikatuur van burgemeester Tanja De Jonge en schepen Marc Torrekens hebben we een beroep moeten doen op externe specialisten. Het is onze ambitie om dit jaar een top 10-plaats te behalen.”

Meter Tanja De Jonge (Open VLD) zal op vrijdag 12 februari samen met peter Marc Torrekens (Open VLD) de uitvoering dopen. De plechtigheid vindt plaats in café De Wettel, Stationsstraat 69 te Ninove. Iedereen is er welkom.

Topartikels editie Ninove-Dender