Natuurpunt Ninove wint Groene Pluim

Groen Ninove reikte op zondag 24 januari tijdens een nieuwjaarsbrunch in het oud stadhuis hun Groene Pluim uit. Dit is een jaarlijkse prijs om een persoon, bedrijf of vereniging te erkennen die zich inzet om van Ninove een groenere en socialere gemeente te maken. Vorig jaar viel de vzw Ark van Pollare in de prijzen, nu werd de Groene Pluim uitgereikt aan Natuurpunt Ninove.

Deze vereniging is al jaren actief en heeft een groot en actief bestuurs- en beheersteam. Natuurpunt Ninove is momenteel in de Beverbeekvallei in Outer, Nederhasselt en Aspelare actief bezig met het aankopen van gronden en fondsenwerving.

“Het beheer en het creëren van natuurgebieden is broodnodig voor onze fauna en flora”, motiveert Groen Ninove-voorzitster Annelies Lievens.  “Daarnaast zorgen ze ook voor zachte recreatie zoals het beheer van het speelbos aan de Venebroeken en het wandelpad van aan de Dollar tot de Spoorwegstraat in Outer, trouwens een echte aanrader. Hier bovenop laten ze hun natuurgebieden ook overlopen als overstromingsgebied en doen ze dus aan broodnodig waterbeheer.”

Aan de Groene Pluim is een geldprijs van € 150 verbonden.

Topartikels editie Ninove-Dender