Buurtinformatienetwerk zoekt medewerkers

Veiligheid en zich veilig voelen zijn de punten die het stadsbestuur momenteel hoog op de agenda zet. Zo is sinds 1 januari 2016 het nieuwe GAS-reglement van toepassing en zal Ninove ook ten laatste in het najaar 2016 beschikken over verschillende bewakingscamera’s in het centrum en op gewestwegen.

Ook het nieuwe project “BuurtInformatieNetwerk” (BIN) heeft tot doel om het veiligheidsgevoel te verhogen, sociale controle te bevorderen en het plegen van misdrijven helpen te voorkomen. Een BIN is een samenwerkingsverband tussen burgers uit een bepaald gebied, onder leiding van een coördinator én de lokale politie.

De BIN-medewerker heeft als taak het nummer 101 of de politie te bellen wanneer hij/zij iets abnormaals opmerkt of wanneer er iets gebeurd is. Daarnaast kan deze medewerker ook een aantal sociale en preventieve taken uitvoeren.

Wil jij als partner optreden in dit project, neem dan contact op met het kabinet van de burgemeester op het nummer 054 31 32 27 of stuur een mailtje naar Tania.DeJonge@ninove.be.

 

Topartikels editie Ninove-Dender