Compensatie voor Restaurant Dish

Op de gemeenteraad van 29 oktober 2015 stond de problematiek in verband met het voormalig stationsgebouw van Okegem op de agenda. Het gedeelte dat verhuurd wordt aan Brouwerij Alken-Maes en ingericht werd als restaurant Dish is niet water- en winddicht.

Tijdens de restauratie van het beschermd gebouw liet Onroerend Erfgoed niet toe om het buitenschrijnwerk te vervangen omdat het nog in goede staat bleek te zijn. Tijdens de wintermaanden is een deel van het gebouw echter niet bruikbaar en daalt de omzet van de uitbaters.

Daarom vraagt Alken-Maes om als compensatie de maandelijkse concessievergoeding van ‚ā¨ 972,42 te verminderen tot ‚ā¨ 648,28. De stad, eigenaar van het pand, wil deze verminderde concessievergoeding toestaan maar dan wel enkel voor de wintermaanden, van 1 oktober tot 1 april, en stopt de korting op het moment dat de werken voor het water- en winddicht maken van het gebouw zijn uitgevoerd.

Volgens schepen Henri Evenepoel(Open VLD) laat Erfgoed Vlaanderen de vervanging van de oude ramen niet toe en moet gezocht worden naar een andere oplossing. Daarom is de stad genoodzaakt deze compensatie tijdelijk toe te kennen aan de uitbaters.

Kurt Van Den Driessche (N-VA) is het daar niet mee eens. “Dat Erfgoed Vlaanderen niet zomaar de vervanging van schrijnwerk toelaat als het kan hersteld worden lijkt me logisch. Dat betekent echter niet dat er geen onderhoudswerken kunnen gebeuren.

Uit een gesprek dat ik zelf had met Erfgoed Vlaanderen is er dus wel degelijk een oplossing mogelijk. Mogelijk volstaan enkele tochtstrips zelfs om het probleem grotendeels op te lossen. Door Calimero te spelen,¬†laat de stad¬†wel 324 euro per maand¬†liggen. De N-VA rekent er op dat de stad eerstdaags de tochtproblemen oplost zodat weer de volle huurprijs kan worden aangerekend.‚ÄĚ

Topartikels editie Ninove-Dender