Klimaatshow in oud stadhuis

In het oud stadhuis geeft Groen Ninove op vrijdag 23 oktober 2015 vanaf 20 uur meer uitleg over de staat van het klimaat en de klimaattop die eind november in Parijs plaatsvindt. Deze Klimaatshow moet een pikant avondprogramma worden voor jong en oud vol straffe verhalen, pittige hersenkronkels en stomende bekentenissen.

Elisabeth Meuleman neemt de bezoekers in ware ‘Al Gore stijl’ mee op wereldreis naar de verste uithoeken van onze opwarmende planeet en ontcijfert de feiten en mythes achter cocktails met gletsjerijs, selfies met eenzame ijsberen en ministers zonder goesting. Troubadour en muzikant Wouter Berlaen gaat op zoek naar een oor- en lachspieren strelend medicijn tegen klimaatmoeheid.

Groen zet die avond ook een lokaal duurzaam initiatief in de bloemetjes. Planet Eco is een sterk groeiende ethische onderneming uit Ninove die zoekt naar zorgeloze oplossingen voor duurzame energie in huis en kantoor. Dankzij Planet Eco heeft ook een schooltje in Nkozi (Uganda) zonnepanelen op het dak.

Topartikels editie Ninove-Dender