Wettels On Fire op Black Box BBQ-kampioenschap

Dit weekend dingen de vijftien beste barbecueteams van het land naar de Black Box BBQ Cup. Wettels On Fire is één van de drie Oost-Vlaamse teams die mag deelnemen.

Het is de eerste keer dat het ‘Black Box BBQ’-principe in België wordt toegepast. Dit betekent dat niemand van de deelnemers vooraf weet welke gerechten ze op de gril zullen moeten bereiden. De vijf hoofdingrediënten worden pas op zaterdagnamiddag 12 september in Beringen bekendgemaakt. De deelnemende teams kunnen dus op voorhand niets inoefenen. Ze moeten ook bepalen welke bieren het best bij elk van hun gerechten geserveerd worden. De eigenlijke wedstrijd heeft zondag plaats bij brouwerij Liefmans in Oudenaarde.

Zodra de teams op zaterdag hun ‘Black Box’ met daarin de opdracht en de wedstrijdinformatie hebben gekregen, mogen zij bij Carmans nv en Van Zon hun winkelkarretjes vullen met de producten die ze met de hoofdingrediënten willen combineren. Ze moeten ook beslissen welk bier ze erbij gaan serveren. Hiervoor kunnen zij ter plaatse te rade gaan bij een professioneel biersommelier.

Op zondag 13 september worden alle teams verwacht op het terrein van brouwerij Liefmans in Oudenaarde. Op het binnenplein stellen ze hun gas-, hout- en houtskoolbarbecues en mobiele keukens op. In totaal moeten zij vijf gerechten klaarmaken. De gerechten worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van de heer Nicolas Soenen, biersommelier van Duvel-Moortgat. De juryleden quoteren zowel op de combinatie gerecht-bier, de smaak van het hoofdingrediënt, de gaarheid, het uitzicht en de presentatie en smaak van het geheel.

Wie zondag de teams aan het werk wil zien, is welkom in de brouwerij Liefmans vanaf 10u00. De toegang is gratis. Bovendien worden er die dag ook rondleidingen georganiseerd in de brouwerij. Er zijn twee rondleidingen per uur, waaraan telkens 30 personen kunnen deelnemen. De eerste rondleiding begint om 13 uur, de laatste om 17 uur.

Topartikels editie Ninove-Dender