Gewijzigde situatie op Ring Aalst laat gecommuniceerd

De communicatie omtrent de tunnelwerken in Aalst bereikte vandaag weer een dieptepunt. Deze vooravond ontving de redactie een bericht van Wegen en Verkeer. Hierin wordt een wijziging van de verkeerssituatie gemeld, die start op……vandaag.

In ieder geval de maatregel geldt zes maanden, misschien daarom dat het niet eerder werd gecommuniceerd?

‘Op 11 september wijzigt de verkeerssituatie op de ring tussen de Kwalestraat en de Merestraat. We leiden het verkeer richting N9 de komende zes maand door de middenberm naar de andere rijrichting (richting E40). Daar rijdt verkeer over twee rijstroken in elke richting. De werken spelen zich in deze fase af tussen de kruispunten van de ring met de Kwalestraat en de Merestraat. Op de kruispunten zelf wijzigt niks’, aldus het persbericht.

Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders op de werf zijn een aantal maatregelen genomen:

  • Langs de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u.
  • Aangezien het verkeer over twee versmalde rijstroken rijdt, mogen vrachtwagens in beide richtingen niet inhalen.
  • Motorrijders richting N9 moeten verplicht op de linkerrijstrook rijden. In het midden van de tijdelijke rechterrijstrook ligt namelijk een greppel.