Hans Van Laethem beste Belgische belleman

Een van de vele initiatieven tijdens de tweejaarlijkse Schotse Dagen op het prachtige domein van het kasteel Ooidonk in Bachte-Maria-Leerne bij Deinze was het Belgisch kampioenschap belleman op zondag 30 augustus.

Aan dit kampioenschap namen acht kandidaten deel die twee keer op het podium voor hun stad dienden te roepen met als inzet de nationale titel. Een jury met Schotlandkenner Fernand Dacquin en de Deinse stadsdichter LC Martens zagen alle bellemannen een sterke prestatie leveren onder een loden zon.

Onze Ninoofse belleman Hans Van Laethem, tevens voorzitter van de Gilde der Bellemannen, kroonde zich tot Belgisch kampioen. Gentenaar Jean-Pierre Vandeperre sneuvelde op enkele puntjes. Gastheer en Deinse belleman Nick Hollevoet behaalde het brons.

Topartikels editie Ninove-Dender