Ambrosine De Pauw is 104

Ambrosine De Pauw uit Essene werd maandag gehuldigd voor haar 104de verjaardag door een delegatie van het gemeentebestuur en de seniorenraad.

Ambrosine, momenteel de oudste inwoner van Affligem, woont nog steeds zelfstandig op haar boerderijtje op de Brusselbaan. Ook geestelijk blijft de vrouw topfit. Dit jaar was ze nog present op drie communiefeesten in de familie en ze bleef telkens tot de laatste.

Ambrosine heeft in haar leven nochtans zwarte sneeuw gezien. Haar man Louis De Smedt verongelukte in 1944 bij een ongeval met een tram en vrachtwagen in Brussel.

Ze was in verwachting van haar vierde kind, Victor, vandaag gekend als de zaakvoerder van de winkel Color TV De Smedt op de Brusselbaan.

Ambrosine had vier kinderen (Marie-Jeanne, Greta, Hugo en Victor), intussen gevolgd door acht kleinkinderen en veertien achterkleinkinderen.

Haar oudste dochter Marie-Jeanne was zuster Gorette, een van de laatste zusters van Sint-Vincentius in Hekelgem. Ze overleed enkele jaren geleden.

Overigens is Ambrosine nog niet de oudste Affligemnaar ooit. Dat was Jeanne De Ryck, die 106 werd en een tiental jaar geleden overleed.