Gemeentelijke fase afgekondigd na brand

In groothandel Plastiekcentrale Adriaens (Genstestraat 137, Ninove) is er hevige rookontwikkeling door een brand die de voorbije nacht uitbrak. De opgeslagen kunststoffen zorgen voor veel rook en sterke geurhinder tot in de ruime omgeving. Door de verwachte regen zal de geurhinder nog toenemen.

Er vielen geen slachtoffers. Uit voorzorg kondigde de burgemeester om 4.00 uur de gemeentelijke fase van het rampenplan af. Meetploegen zijn ter plaatse om de rookontwikkeling te observeren. Op dit moment (7 uur) zijn er geen problemen. Brandweerkorpsen van Ninove, Denderleeuw en Aalst zijn aanwezig voor de bluswerken. Er is logistieke ondersteuning van brandweer Wetteren, Wichelen, Geraardsbergen en Lede. Ook de civiele bescherming van Liedekerke is aanwezig.

Een 30-tal woningen in een straal van 100 meter werden geëvacueerd. De bewoners worden opgevangen in woonzorgcentrum Klateringen in Ninove. Zij zullen zeker niet voor de middag naar hun huizen kunnen terugkeren.

Omwonenden wordt gevraagd ramen en deuren goed te sluiten. Er is geen gevaar om de woning te verlaten, er wordt wel ontraden om langere perioden buiten te blijven. Wie naar zijn werk wil vertrekken, kan zijn woning verlaten.

Mensen met vragen over de evacuatie en geëvacueerden kunnen terecht op het nummer 054 31 32 56.

Volgende straten werden afgesloten:

  • Gentsestraat vanaf Albertlaan richting Herlinckhove
  • Langemuren

Het verkeer wordt omgeleid.

#Ninove – UPDATE 7.30 in groothandel Plastiekcentrale Adriaens (Genstestraat 137, Ninove) is er hevige rookontwikkeling door een brand. De opgeslagen kunststoffen zorgen voor veel rook en sterke geurhinder tot in de ruime omgeving. Door de verwachte regen zal de geurhinder nog toenemen.Er vielen geen slachtoffers. Uit voorzorg kondigde de burgemeester om 4.00 uur de gemeentelijke fase van het rampenplan af. Meetploegen zijn ter plaatse om de rook in het oog te houden. Op dit moment (7 uur) zijn er geen problemen. Brandweerkorpsen van Ninove, Denderleeuw en Aalst zijn aanwezig voor de bluswerken. Er is ook logistieke ondersteuning van brandweer Wetteren, Wichelen, Geraardsbergen en Lede. Ook de civiele bescherming van Liedekerke is aanwezig.Een 30-tal woningen in een straal van 100 meter werden geëvacueerd. De bewoners worden opgevangen in woonzorgcentrum Klateringen in Ninove. Zij zullen zeker niet voor de middag naar hun huizen kunnen terugkeren.Omwonenden worden gevraagd ramen en deuren goed te sluiten. Er is geen gevaar om de woning te verlaten, er wordt wel ontraden om langere perioden buiten te blijven. Wie naar zijn werk wil vertrekken, kan zijn woning verlaten. Mensen met vragen over de evacuatie en geëvacueerden kunnen terecht op het nummer 054 31 32 56.Volgende straten werden afgesloten:- Gentsestraat vanaf Albertlaan richting Herlinckhove- Langemuren Het verkeer wordt omgeleid.Update 2

Posted by Ninofmedia on woensdag 26 augustus 2015

Topartikels editie Ninove-Dender