Oplichterstruc met 'man van waterschappij' en valse agenten

Dieven maakten woensdag in de Potaarde gebruik van enkele werkzaamheden in de straat om een 83-jarige vrouw op te lichten.

Een onbekende man belde aan bij de vrouw en zei dat hij een werkman was van de werken die iets verderop worden uitgevoerd. Hij zei opdracht te hebben om het water te komen afsluiten om geen zand in de buizen te laten komen.

De vrouw liet de man binnen en samen gingen ze naar de keuken. Ze vond het wel raar dat de man enkele kasten opende.

Op een gegeven moment zei de werkman dat de deurbel ging, hoewel de vrouw ze niet hoorde. Toch ging ze naar de inkomhall waar plots vier onbekende mannen staan. Ze zeggen dat ze van de Franse politie zijn en dat ze zoeken naar een dief.

Twee van hen namen de zogezegde ‘man van de watermaatschappij’ mee en verlieten de woning. De twee achterblijvers zeiden aan de vrouw dat ze een onderzoek bezig zijn naar diefstallen. Ze toonden enkele lege juwelendoosjes.

Pas als de mannen vertrokken waren, beseft de bejaarde dat het haar lege juwelendoosjes waren. Er blijkt dat 90 euro in geld en enkele juwelen werden gestolen.

De politie kamde de buurt nog uit, maar zonder resultaat.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk