Toneelgroep IKORN schenkt winst aan Time for Lyme

Leerlingen van de derde graad secundair uit de IKORN-scholen Sint-Aloysiuscollege en Heilige Harten speelden op 13, 14 en 15 maart het toneelstuk ‘De Golf’. Tijdens de proclamatieviering schonken de leerlingen de winst aan Time for Lyme.

Het stuk vertelt het verhaal van geschiedenisleraar Frank De Belder die in zijn lessen spreekt over nazisme en de Tweede Wereldoorlog. Met een experiment wil hij zijn leerlingen tonen hoe bewegingen als het nazisme kunnen ontstaan. Meneer De Belders experiment loopt echter uit de hand, zet de hele school op zijn kop en kent uiteindelijk een dramatische afloop.

‘Het was voor Kim Van Den Meersche en Eline Renard, twee leerkrachten Nederlands die het stuk regisseerden, geen eenvoudige klus om dergelijk verhaal op scène te brengen’, vertelt adjunct-directeur Daphne Van Berlamont. ‘Maar het resultaat mocht gezien worden en werd door het talrijk opgekomen publiek (de zaal van de Academie voor Muziek, Woord & Dans was bijna driemaal uitverkocht) fel gesmaakt. De reacties na afloop waren dan ook unaniem lovend: een intrigerend verhaal, overtuigende dialogen en sterke acteerprestaties van de leerlingen. De Golf liet geen toeschouwer onberoerd.’

Na de voorstellingen besloten de leerlingen om de integrale winst van € 1200 te schenken aan een doel dat hen nauw aan het hart ligt: Time for Lyme. Dit is een overkoepelende organisatie van waaruit projecten rond de ziekte van Lyme worden voorzien om zo correcte informatie te verspreiden in de media over ‘late stage Lyme’, ook wel chronische Lyme genoemd.

Topartikels editie Ninove-Dender