Handboogmaatschappij Sint-Medard heeft nieuwe koning

In de Abdijstraat verzamelen de leden van de koninklijke handboogschuttersclub Sint-Medard van april tot oktober tweemaal per week om hun sport te beoefenen. Naar jaarlijkse gewoonte werd op zaterdag 18 juli de nieuwe koning gevierd.

Koninklijke Handboog Maatschappij Sint-Medard Ninove werd opgericht in 1930 en is één van de drie boogschietclubs actief in Ninove. Er zijn ook nog de Ninoofse Doelschutters in de Parklaan en Concordia Ninove met als thuisbasis de Denderstraat. De club telt 27 leden waarvan er 18 actief het boogschieten beoefenen.

Voorzitter Dirk Van Opdenbosch is er al 9 jaar voorzitter en mag, nadat hij 30 jaar geleden ook al eens de koningstitel wist te veroveren, opnieuw de kroon dragen. Onderkoning, of in het jargon ook wel ‘huiben’ genoemd, is Peter Moustie.

Topartikels editie Ninove-Dender