De Savooifeesten, meer dan een muziekfestival

Wie de zomer op een vrolijke manier wil afsluiten, houdt best vrijdag 4 en zaterdag 5 september 2015 vrij. Dan vindt op het Savooiplein in Ninove de vijfde editie van de grote Savooifeesten plaats.

Door te kiezen voor een gevarieerd programma voor een breed publiek, het Savooiplein gezellig in te richten en geen toegang te vragen, willen de Savooifeesten veel meer zijn dan een muziekfestival.

Voor de programmatie op vrijdagavond wordt samengewerkt met Freddyfiles, de organisatoren van onder andere het Kevertreffen. Het Ninoofse trio Long Story Short is de opener. Daarna volgt de Gentse band The Akulas en dj Nasty Bartender sluit de avond af.

Zaterdagnamiddag is gereserveerd voor de allerkleinsten. Clown Vermicelli wordt met zijn poppen zelf pop en brengt jonglerend, balancerend en musicerend zijn publiek in sprookjesstemming. Om half zeven trekt A-Rows de Savooifeesten echt op gang. Na hen is het tijd voor de achtkoppige Gentse band The Reunion gevolgd door Canirepeed uit Zele. Tot slot worden het podium en plein ingepalmd door Majoretteketet en de Den Ambrassband : prachtige vrouwenbenen, sterke mannenbenen, witte laarsjes, bonte hoedjes, korte rokjes, rode lippen, stokken en veel enthousiasme. Voor de gelegenheid treedt dit vrouwelijk geweld samen op met Den Ambrassband. Daarna wordt het feest verdergezet met een ‚ÄėBal Populaire‚Äô.

Net als de voorgaande jaren laten de organisatoren niets aan het toeval over. Mocht de regen met bakken uit de hemel vallen, zal het publiek droog staan op het Savooiplein. Men voorziet immers een volledige overkapping bij regenweer.

Meer info : www.savooifeesten.be en www.facebook.com/savooifeesten

Topartikels editie Ninove-Dender