De Donderdagen gaan van start

Op de Graanmarkt openen Cirq’ulation Locale en Die Verdammte Spielerei op donderdag 2 juli om 19 uur de twaalfde editie van De Donderdagen. Het straat- en circustheaterfestival van Ninove presenteert een zomer lang zowel wereldtoppers uit eigen land als trappelend talent uit het nabije buitenland.

De meeste voorstellingen van De Donderdagen vinden plaats op de Graanmarkt of in het stadspark, maar af en toe wordt uitgeweken naar een speciale locatie.

Op 23 juli spelen De Donderdagen twee heel verschillende voorstellingen op het speelplein van De Amuzanten in de Fonteinstraat in Okegem. De Franse Monsieur Pif (half clown en half fakir) deelt er de scène met het Duitse duo Spot the drop, dat jongleert aan het tempo van Top Gear.

Op 30 juli zoeken de organisatoren de intimiteit op van het pleintje in de Achturenwijk, een onbekend stukje Ninove langsheen de Brusselsesteenweg, vlakbij de St-Theresiakerk. Circusatelier Circolito uit Mechelen zorgt er voor fijne chaos in een sausje van misverstanden, live muziek, circustechnieken, drie stoelen en een etalagepop.

De Donderdagen krijgen dit jaar een bijzonder einde. Met twee van de beste indoorvoorstellingen die momenteel op de Vlaamse podia te zien zijn, worden ze begin september in cultuurcentrum De Plomblom afgesloten.

Het Limburgse koppel Bert & Fred toont op zaterdag 5 september in ‘8 years, 5 month, 4 weeks, 2 days’ het spectaculairste, grappigste en gevaarlijkste circus van Vlaanderen. Het Brusselse Duo Gama brengt op zondag 5 september met ‘DeConcerto’ een virtuose, knotsgekke show met muziek.

 

 

 

Topartikels editie Ninove-Dender