De ‘dikke mannekes’ laten Ossel Star over

30 juni was de dag waarop Marleen (56), Gilbert (66) en Hugo Looverie (63) hun laatste pintje hebben getapt in café Ossel Star. Hiermee zetten zij een punt achter 60 jaar cafétraditie in de familie.

Hun bijnaam ‘de dikke mannekes’ danken zij aan hun figuur. Zij hebben daar helemaal geen probleem mee. Het werd zelfs een eretitel.

Na de dood van broer Julien twee jaar geleden, ging het ook met de gezondheid van Gilbert niet bijster goed meer. Tijd dus om een punt te zetten achter 60 jaar Café Ossel Star. Zo lang geleden kochten vader en moeder Looverie het café na een faillissement.

Als snel was Ossel Star het café waar heel Ossel over de vloer kwam. Er was altijd wel ambiance en was er niets te beleven dan zorgden de klanten daar geregeld voor, o.m. door een auto in het café te parkeren of een paard mee naar binnen te nemen.

De broers en hun zus – die nog aan het werk is in de Plantentuin van Meise – verdwijnen zeker niet uit Ossel. Zij gaan wonen in een appartement achter het café. Maar het zal wennen zijn. ‘Maar ik zal zeker nog geregeld in het café komen,’ lacht Gilbert, ‘maar als klant vanaf heden’.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk