Cie Balltazar vervangt Heyoka op De Donderdagen

Voor het optreden van deze week had het Ninoofse straat- en circustheaterfestival De Donderdagen het Franse slapstickduo Heyoka geprogrammeerd. Heyoka heeft echter haar tournee door BelgiĂ« geannuleerd vanwege een gebroken been van Ă©Ă©n van de spelers. Cie Balltazar zorgt voor vervanging met ’De Ballen van Balltazar’.

De geschiedenis herhaalt zich, want vorig jaar was het Cie Balltazar die de hele festivalzomer, en dus ook de geplande voorstelling op De Donderdagen, in het water zag vallen door een blessure van de acteur. Met een jaar vertraging staan ’De Ballen van Balltazar’ dus toch op De Donderdagen.

‘De ballen van Balltazar’ vertelt de geschiedenis van de Roma in 35 minuten vol grappige situaties en circustechnische hoogstandjes met WC-ontstoppers, slappe koorden, ladders en ballen in alle kleuren en diameters. Gestuwd door de livemuziek van Jef Scheepers verweeft Hans Vanwynsberghe fragmenten uit het levensverhaal van Balltazar en Paco tot een humoristische voorstelling.

Praktisch

  • Donderdag 16 juli om 20 uur op de Graanmarkt van Ninove
  • De voorstelling is gratis
  • Bij regenweer gaat de voorstelling door in CC De Plomblom
Topartikels editie Ninove-Dender