Ilse Malfroot wil maatregelen voor het skatepark

Op donderdag 18 juni is er gemeenteraad en zal raadslid Ilse Malfroot (Forza Ninove) Lieven Meert (SP.A-Groen), schepen van jeugd, ondervragen over de miserabele toestand waarin volgens haar het skatepark in het stadspark zich bevindt.

‚ÄėSinds mei 2009 kunnen de skaters terecht in het Ninoofse skatepark.¬† Al twee jaar trachten skaters de miserabele toestand van het park aan te pakken, tot op heden gebeurde er niets‚Äô, argumenteert Ilse Malfroot.¬† ‚ÄėDe ramp ligt er zodanig glad bij door een stofprobleem en de niet geschikte platen dat meerdere skaters al serieuze blessures hebben opgelopen. Een mogelijke oplossing is het aanbrengen van een antislip coating op de ramp. Bovendien laat ook het onderhoud van het skatepark te wensen over. Meermaals ligt de ramp vol bladeren en takken die niet worden geruimd, waardoor het voor de skaters onmogelijk is het skatepark te betreden. Skaters wijken bijgevolg uit naar naburige steden zoals Aalst en Geraardsbergen. Dit mag niet de bedoeling zijn. Het skatepark is er om de jeugd te verwennen. Forza Ninove vraagt dan ook dat de stad de nodige maatregelen neemt om het probleem¬† aan te pakken, zodat de skaters zo veilig mogelijk en onder alle omstandigheden hun hobby kunnen beoefenen.‚Äô

Topartikels editie Ninove-Dender