Ninove zet fors in op onkruidbestrijding

Dit jaar werd 200.000 euro extra budget voorzien voor onkruidbestrijding in Ninove. Zo wordt  het grondgebied in zeven rondes onkruidvrij  gehouden, in plaats van in drie beurten vorig jaar. Dat zou volgens schepen van Financiën Paul De Schepper moeten volstaan om het openbaar domein op een aanvaardbaar niveau onkruidvrij te houden. In het najaar evalueert men die bijkomende inspanningen. Wat de voetpaden betreft, beperken deze werken zich wel tot een breedte van één meter.

Voor het onkruidvrij houden van de begraafplaatsen – een gevoelig punt voor de burgers – investeerde de stad 20.000 euro in een onkruidbestrijdingsmachine op basis van heet water. Het toestel heeft een lange, flexibele arm waarmee de ruimtes tussen de zerken bereikt kunnen worden.

Tot slot is de stad ook gestart met een proefproject van stropellets voor het onderhoud van plantvakken. Stropellets bedekken de bodem na regen met een egale laag waar geen onkruid kan doorschieten. De stad hoopt hiermee fors te besparen op werkuren. Bovendien is het een volledig biologisch proces. Momenteel loopt een omvangrijk proefproject, maar na een positieve evaluatie wil men deze manier van werken uitbreiden.

Topartikels editie Ninove-Dender