Dilbeek-centrum krijgt eigen BIN

In Dilbeek is een tweede officiële BIN (Buurt Informatie Netwerk) opgestart waarbij bewoners elkaar kunnen waarschuwen voor verdachte handelingen. Met het netwerk wil men het groot aantal inbraken in het centrum een halt toe roepen.

Het BIN Kaudenaarde bestond al in Dilbeek.

Begin dit jaar bewees het zelfs al haar nut. Toen werden drie dieven gearresteerd. Een lid alarmeerde de overige leden uit het BIN-netwerk Ă©n de politie, met de melding dat hij drie verdachte personen had opgemerkt in de Kaudenaardestraat. De politie snelde ter plaatse en kon het trio vrijwel onmiddellijk arresteren. Ze bleken in het bezit te zijn van een gps-toestel.

Dat succes krijgt nu navolging in het centrum van de gemeente. Vanochtend werd die BIN officieel ondertekend door de buurtverantwoordelijke Geert De Landtsheer, de politie en de gemeente.

Politiekorpschef Patrick De Bruyn was opgetogen met het tweede netwerk. “Het succes slaat duidelijk over”, zegt hij. “Dat stemt ons goedgezind. We merken dat er toch een groot draagvlak is in de gemeente. En dat is belangrijk. Het initiatief moet uiteindelijk van hen komen. Zodra zij er geen moeite meer voor doen, sterft zo’n BIN stilletjes aan uit.

Initiatienemer Geert De Landtsheer, beter bekend als cavaman, kon al een 25-tal buren strikken. “Ik verwacht dat er nog veel gaan volgen” zegt hij. “De eerste mensen die zich engageerden zijn zeer gemotiveerd. Het kleine bedrag van 12 euro per jaar, om het sms-systeem te bekostigen, nemen ze er graag bij.”

Het BIN Loopt van de Baron De Vironlaan tot de Verheydenstraat. Meer info en het volledige gebied kan men vinden op ww.bindilbeekcentrum.weebly.com