BBC United Ninove verbindt jongeren met basketbal

Sinds de teloorgang van basketbalclub “Brother Ninove” heeft de vereniging een doorstart gekend, de club werd omgevormd tot BBC United Ninove. De focus werd op de jeugdwerking gelegd en dat begint stilaan vruchten af te werpen.

BBC United Ninove wil jongeren met basketbal verbinden op basis van een sportief en duurzaam uitgebouwd beleid ondersteund door de waarden van het DRIVE-principe : Duurzaam, Respect, Inzet, Vereniging en Engagement. Zo zal BBC United Ninove volgend seizoen met niet minder dan 11 ploegen in competitie aantreden. Twee microbenploegen en een derde in de nacompetitie, twee benjaminploegen, twee pupillenploegen, één miniemenploeg, één juniorenploeg en twee seniorenploegen in de vierde provinciale reeks. Daar bovenop zullen volgend seizoen, voor het eerst in het Ninoofse jeugdbasket, twee ploegen spelen op landelijk niveau : de miniemen en de junioren.

‘Om enerzijds de doorstroming voor onze jeugdspelers te kunnen blijven garanderen en om anderzijds ook een team in competitie te brengen met de ambitie om uit de onderste regionen van het basketbal weg te geraken, treden we aan  met twee seniorenploegen’, vertelt ondervoorzitter Jan Benoot. ‘Ik weet dat we zeer voorzichtig moeten zijn met het uiten van ambities maar dat we op termijn in een hogere provinciale reeks willen aantreden, hoeft geen geheim te zijn.’

Topartikels editie Ninove-Dender