43ste Ronde van Meerbeke

Als eerbetoon aan de Rondes van weleer organiseert Jeugdhuis Het Uur in samenwerking met Chiro Sjaloom Meerbeke op zondag 5 april 2015 haar eigen alternatieve versie : ‘De 43ste Ronde van Meerbeke’. De opbrengst gaat naar het Eliaro Team dat deelneemt aan de 1000 km van Kom Op tegen Kanker.

‘Dit initiatief is er vier jaar geleden gekomen naar aanleiding van het verdwijnen van de aankomstplaats van de echte Ronde aan de Halsesteenweg te Meerbeke’, vertelt organisator Koen Van den Houte. ‘Elk jaar dat er verstrijkt, verdwijnt de herinnering aan de oude aankomstplaats in Meerbeke een beetje meer. Enkel een klein standbeeld blijft over. Wij willen daar echter iets aan doen. We willen aan alle mensen van Ninove en omstreken vragen om op de dag van de Ronde van Vlaanderen naar het dorpscentrum af te zakken – liefst in wielertenue-  en mee te fietsen met ons peloton. Na de start om 11 uur rijden we richting centrum van Geraardsbergen met bevoorrading op de vesten. Vervolgens volgt er een beklimming van de scherprechters van weleer : de Muur en de Bosberg. Daarna fietsen we richting de oude finish aan de Halsesteenweg. Net zoals de vorige jaren, krijgen we hiervoor de begeleiding van een aantal motoren en wagens, die voor een veilige doortocht zorgen en worden we tijdens de start muzikaal begeleid door de Streetband van Harmonie Ste Cecilia. Achteraf zal er uitgebreid de mogelijkheid zijn om de echte Ronde van Vlaanderen op groot scherm te volgen.’

Nieuw dit jaar is dat er na de eigenlijke aankomst nog optredens op het programma staan in Jeugdhuis het Uur. Om 19 uur geeft de groep Borokov Kolaktiv het beste van zichzelf. Deze tienkoppige Balkanband is de opwarmer voor  zanger Gilles Simoens, bekend van het tv-programma ‘Iedereen Beroemd’, die start om 21 uur.  Achteraf zorgt een dj nog voor ambiance.

Een inschrijving voor de fietstocht kost 6 euro. Hiervan gaat er 2 euro integraal naar KOTK, terwijl de fietsers zelf telkens één bonnetje krijgen van de vier omliggende cafés : Oud Withuis, Café Moesj, Onder de Linde en het Jeugdhuis. Achteraf wordt er nog eens per verkochte consumptie in het jeugdhuis 0.50 euro aan KOTK geschonken.

Deelnemers vanaf 12 jaar kunnen inschrijven via koenvdh46@hotmail.com of op de dag zelf. Afspraak in wielertenue om 10.30 uur aan het kerkplein in Meerbeke.

Topartikels editie Ninove-Dender