Start bouwwerken IKORN kan ernstige hinder veroorzaken

Zoals publiekelijk aangekondigd in oktober 2013 start IKORN in april 2015 met de bouw van  nieuwe schoolgebouwen en sportzalen op de campussen Heilige Harten en Sint-Aloysius.

De voorbereiding van de werken is respectievelijk voorzien op 1 april 2015 voor campus Heilige Harten, en op 16 maart 2015 voor campus Sint-Aloysius. De werken zullen zeker tot einde schooljaar 2015-2016 duren en kunnen ernstige verkeershinder met zich meebrengen.

Meer specifiek verwacht IKORN belangrijke verkeershinder aan de parking ter hoogte van de Aalstersesteenweg. De campusparking Sint-Aloysius wordt immers volledig afgesloten voor de duur van de werken. Men kan de campus nog steeds bereiken via de gebruikelijk weg, namelijk Weggevoerdenstraat 55. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van het pad naast het huis gelegen aan de Aalstersesteenweg 25.

Om het verkeer rondom de school te beperken, wordt sterk aangeraden zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar de school te komen of te parkeren in de nabijgelegen straten. Er wordt met aandrang gevraagd de leerlingen niet aan de schoolpoort af te zetten. Er is  toestemming van Meubelen De Abdij om tijdens de start- en einduren van de school gebruik te maken van hun parking.

‘De bouwwerf zal heel wat bedrijvigheid met zich meebrengen’, vertelt Ivan Schalley, directeur ondersteunende diensten van IKORN.   ‘De bouwheer Scholen van Morgen en IKORN doen het nodige om de overlast te beperken. Helaas kunnen we niet vermijden dat de werken ernstige overlast kunnen veroorzaken.’

Topartikels editie Ninove-Dender