Klassieke talen leven bij jongeren

Leerlingen van Brecht Van den Bossche, leerkracht Grieks-Latijn in het Sint-Aloysiuscollege te Ninove, nemen dit jaar deel aan de grote ‘Ken-Je-Klassieken-Quiz’. Deze quiz wordt voor de achtste keer georganiseerd door het Nederlands Klassiek Verbond naar aanleiding van de week van de Klassieken.

Leerlingen  van het derde tot en met het zesde jaar ASO uit heel Nederland en Vlaanderen worden uitgedaagd om met schoolteams hun kennis over de meest uiteenlopende onderwerpen over de Klassieke Wereld te testen. De quiz wordt gespeeld over drie ronden: een scholenquiz op school (om schoolteams samen te stellen), een regionale voorronde en de finale. ‘Te wapen!’ is het thema voor de Week van de Klassieken 2015 en komt terug in de vragen van de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz.

Meer dan 100 schoolteams schreven zich in en speelden op woensdag 28 januari één van de regionale voorrondes in Vlaanderen en Nederland. Het Sint-Aloysiuscollege nam deel met twee teams. De leerlingen van 6 Grieks-Latijn behaalden daarin de eerste plaats. Een hele prestatie naar verluidt, want de vragen waren echt niet makkelijk.

Sofie Van Belle, Evelyne Temmerman, Jasper Praet en Benjamin Leirens (op de foto v.l.n.r.)  mogen daarom de kleuren van hun school verdedigen tijdens de grote finale die gespeeld wordt in het Rijksmuseum voor Oudheid te Leiden (Nederland) op vrijdag 20 maart 2015. De winnende school ontvangt de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz wisselbeker en een boekenpakket. 

Topartikels editie Ninove-Dender