Een stille plek op Merchtems kerkhof

Michel Van Praet is verantwoordelijk voor het kerkhof in Merchtem-centrum. Omdat op een kerkhof geregeld ‘oude’ graven worden verwijderd, kwam hij op het idee om een stille plek in te richten waar de familie toch nog op bezoek kan komen alhoewel er geen graf van hun geliefde meer is.

Ondertussen zette het schepencollege het licht op groen en kon Michel beginnen met de uitwerking van zijn idee. Er komt – op een rustig plaatsje – een bank met twee boompjes en een bloembak. ‘Mogelijk wordt op de bloembak nog een opschrift aangebracht,’ zegt Michel, ‘maar dat is niet mijn beslissing. Ik kan alvast beginnen met de realisatie van de stille plek’.

Foto: Er is voorlopig een plank aangebracht waar de bank moet komen. Links en rechts daarvan komt een boompje. Recht tegenover de rustbank komt een mooie bloembak.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk