Provincie geeft subsidies aan organisatoren die G-sport bevorderen

De Provincie Oost-Vlaanderen besliste om voor een totaalbedrag van 89 300 euro subsidies toe te kennen aan organisaties die het sporten voor personen met een handicap (G-sport) bevorderen. Hiermee wil men het G-sportaanbod in Oost-Vlaanderen verhogen en iedere Oost-Vlaming de kans bieden om aan sport te doen in zijn buurt.

Het betreft:

  • 9 integratiesubsidies voor een totaal van 4 500 euro, voor initiatieven waar binnen het gewone sportaanbod, inspanningen gedaan werden om het sportaanbod voor personen met een handicap open te stellen (zoals sportkamp, initiatiedag, …), G-sportaanbod genaamd.
  • 5 startersubsidies voor nieuw opgestarte initiatieven – totaal 5 000 euro
  • 2 toegankelijkheidsubsidies toegekend voor aanpassingswerken en uitrusting aan sportaccommodaties – totaal 2 350 euro
  • 39 werkingsubsidies, toegekend conform het provinciaal reglement voor de werking in 2013 – totaal 77 450 euro

In de regio Zuid-Oost Vlaanderen gaat het om volgende subsidies : SportAG Aalst (toegankelijkheid – 933,57 euro), De Caspers Nieuwerkerke (werking – 4078,62 euro), Recreas Watersport Hofstade (werking – 3859,34 euro), Sint-Franciscus Psylosclub Zottgem (werking – 5525,88 euro), Stadsbestuur – Sportdienst Ninove (integratie – 500 euro) en Be Optimal in Action @ Sport (BOAS vzw – werking 1754,25 euro)

Topartikels editie Ninove-Dender