Ninoofs volkstuinenpark eind 2015 klaar voor gebruik

Joke Schauvliege, Minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, subsidieert de aanleg van een nieuw volkstuinencomplex in Ninove. De stad Ninove had eerder dit jaar een projectoproep van de Vlaamse Landmaatschappij beantwoord en het project werd door de jury positief beoordeeld.

De minister trekt dit jaar in totaal maar liefst 500.000 euro uit voor 40 kwaliteitsvolle projecten in heel Vlaanderen. Er komen op die manier 500 extra volkstuintjes (of 20 hectare). De toegekende subsidies dekken maximaal 75% van de totale kostprijs van een project.

In Ninove wordt op basis van een subsidie van 15.000 euro een volkstuinencomplex opgericht palend aan de voetbalterreinen van KVK Ninove en bereikbaar via de Achturenstraat en Denderstraat. Een plaats waar je niet alleen groenten en fruit kan telen, maar ook gewoon een gezellige plek om te picknicken of actief te genieten van tuin en natuur. Eind 2015 zal het volkstuinenpark klaar zijn.

Ge√Įnteresseerd in een volkstuin? Contacteer de dienst Leefmilieu, Centrumlaan 100 in Ninove. (054 31 32 67 of leefmilieu@ninove.be

Topartikels editie Ninove-Dender